Jenni Weber 81 

                           Riksdagsvalet 2023

Hej, 

jag är Jenni, entrepreneur i  kultur- och evenemangsbrancen,  mamma av tre  barn och ersättnings fullmäktige i kommunalråd från Björneborg. En tysk till födseln och en björneboragare från själ.  

Jag föddes i Bottrop, i Ruhr-regionen i Tyskland. Vi flyttade till Finland när jag var fyra år. Jag har bott längst i Björneborg och Helsingfors. Til den senare flytatde jag för att studera, so såm många andra. Jag var äventyrlig och gick och studera på svenska i Yrkeshögskolan  Sydväst (Novia nuförtiden) och senare också på Helsingfors Universität på Kultur och kommunikation linjen. 

Tillbaka till  Björneborg  flyttade jag i2018. Nuförtiden bor jag på Uusikoivisto med mina barn och min man i ett gammalt trähus som vi renoverade med hjäp av min pappa. .

På samma gång grundade jag också mitt eget företag, Porkka Badass Productions, som jag jobbar mycket med, både mina egna produktioner  och till andra som en frilansare.

På min fritid tycker jag om att simma och dansa. Senast har jag  läst Anni Kytömäkis Margarita och nu väntar Jussi Valtonen's går kväll läste jag Jussi Valtonens He eivät tiedä mitä tekevät

Varför politik?

Kultur- och evenemangssektorn ska ses som en viktig del av samhället: de som arbetar inom sektorn ska värderas, kulturens effekter på individers välbefinnande och det faktum att sektorn är en väsentligt växande bransch bör beaktas.

Jag har tre barn i dagisåldern. Jag vill att de ska ha en trygg plats på dagis, en skola där lärare har möjlighet att undervisa och elever att lära sig i fred, samt mångsidiga möjligheter att utbilda sig i det yrke de själva väljer.

Ett hållbart och ekologiskt liv är varje individs, företags och stats ansvar. Även små handlingar spelar stort roll och alla kan påverka vilken typ av värld vi lämnar för nästa generationer med sina egna val.